Skip to content

Cum să-ți alegi Scaunul de Gaming PERFECT!?

Cum faci alegerea corecta pentru scaunul de gaming

Alegerea unui scaun de gaming pare simplă la prima vedere, dar când intri mai adânc în detalii, realizezi că fiecare caracteristică are importanța sa – și complexitatea situației iese la iveală. Un scaun de gaming bun este cel care îți oferă confortul necesar în sesiunile lungi de joc și, totodată, sprijină sănătatea coloanei vertebrale.

cum iti alegi scaunul de gaming

Fie că ești copil, adult, băiat sau fată, sau dorești doar un design special pentru a-ți exprima pasiunea, există un scaun de gaming perfect pentru toată lumea, datorită gamei ample și bogate. Dar pentru a ajunge la scaunul ideal, sunt câteva aspecte, aparent nesemnificative, care în realitate joacă un rol crucial în alegerea ta.

Confortul pe care ți-l oferă:

  • Confortul este esențial în alegerea unui scaun de gaming, iar detaliile precum umpluturile folosite în șezut și spătar sunt foarte importante.
  • Unele scaune au umplutură din spumă cu memorie care se mulează pe conturul corpului tău, în timp ce altele au umplutură standard din spumă.
  • Cotierele reglabile vin în variante diferite, de la cele fixe până la cele reglabile în 4 direcții, care îți permit să ajustezi înălțimea, lățimea, adâncimea și unghiul.
  • De asemenea, înălțimea și unghiul spătarului sunt alte caracteristici ajustabile care contribuie la confortul tău general în timpul jocului.

Materiale din care este realizat:

Materialele din care este confecționat scaunul de gaming sunt esențiale atunci când vine vorba de durabilitate și confort. Poți alege dintre o varietate de texturi, iar alegerea va depinde de preferințele tale personale și, desigur, de buget.

Materialele precum pielea naturală sau sintetică, mesh-ul sau țesăturile textile sunt printre cele mai comune opțiuni, existând bineînțeles și modele din materiale speciale, cum ar fi bumbac, stofă, catifea, alcántara, velvet și altele. Fiecare material are avantaje și dezavantaje, deci este bine să te informezi în prealabil despre proprietățile fiecărui material.

Ergonomie și suportul oferit:

Ergonomia este un alt factor crucial în alegerea unui scaun de gaming. Un scaun ergonomic va sprijini corect coloana vertebrală și va preveni apariția durerilor de spate și a altor afecțiuni cauzate de o postură incorectă. Când evaluezi ergonomia unui scaun, ia în considerare reglajele disponibile, suportul lombar și designul general al scaunului care ar trebui să se potrivească formei corpului tău.

În zilele noastre, există și modele noi, care au suportul lombar integrat în spătar (reglabil în 2D sau chiar în 4D), modele cu funcție practică de înclinare pentru o poziție adecvată indiferent de activitatea desfășurată, sau chiar și modele inovatoare care combină perfect cele două lumi (gaming și work) cum sunt cele ERGO, adevărate armuri de protecție împotriva posturilor incorecte și a disconfortului.

Dimensiunea scaunului și greutatea suportată:

Dimensiunea și greutatea scaunului de gaming sunt de asemenea importante.
Un scaun care nu se potrivește cu structura ta corporală poate cauza disconfort și probleme de postură pe termen lung. Asigură-te că scaunul pe care îl alegi este potrivit pentru înălțimea și greutatea ta. Verifică dimensiunile specificate de producător și, dacă este posibil, testează scaunul înainte de a-l cumpăra sau, măcar, verifică atent recenziile celorlalți clienți.

Mai mult, acum există modele special dedicate fetelor, cu design specific adaptat, modele pentru băieți, special adaptate pentru aceștia, precum și modele pentru copii. Sarcina maximă admisă de scaun este foarte importantă și, chiar dacă majoritatea suportă până la 150 kg maxim, asta nu înseamnă că dacă ești un gamer ceva mai voinic nu ai și tu un scaun de gaming PERFECT pentru tine; modele XL și XXL sunt special destinate în acest sens.

Adaptarea alegerii la platforma de joc și preferințe – PC / Consolă

Și după toate aceste detalii tehnice, de care trebuie să ții cont, deoarece indiferent de jocul pe care-l joci, nevoie de confort vei avea, există și alte aspecte care pot influența alegerea ta. Dacă până acum cel mai probabil te-ai gândit la un scaun de gaming clasic, un model cu roti pentru a te juca la PC, ar trebui să știi că poți alege (și de fapt ar trebui să și faci, dacă este posibil, chiar dacă nu este obligatoriu, dar experiența va fi cu siguranță una mult mai top) și în funcție de tipul jocurilor pe care le preferi.

  • Dacă ești un mare fan al jocurilor pe consolă, ai la îndemână un fotoliu de gaming, sau un scaun balansoar pt. gaming; sau dacă ești un înrăit al jocurilor cu mașini, sau ale celor cu avioane, un cockpit scaun de gaming simulator auto sau de zbor ar fi alegerea ideală.
  • Și dacă un scaun de gaming pentru PC urmează să-ți alegi, să ții cont și de faptul că poți alege dintre mai multe caracteristici, și anume, scaun de gaming cu suport pentru picioare, modele echipate cu sistem de iluminare rgb (scaun gaming cu leduri), scaune cu funcție de masaj, modele dotate cu sistem audio cu una sau mai multe boxe incorporate (de obicei în spătar) și subwoofer, sau chiar și scaune de gaming cu piedestal în loc de roti.

Mărci producătoare și modele cu recenzii:

Există numeroase branduri renumite pe piață care oferă scaune de gaming de calitate, cum ar fi Razer, noblechairs, Secretlab, Arozzi, Asus ROG și altele, fiind cele deja renumite și cu faimă bună și în România, precum și mărci, poate mai puțin cunoscute, dar de foarte bună calitate, cum ar fi Kring, Huzaro, Genator, Genesis, Arka Chairs și altele.

Este recomandat să cercetezi și să compari diferite branduri pentru a găsi cel mai bun raport calitate-preț.
Recenziile altor jucători și recomandările experților în domeniu pot fi de asemenea resurse valoroase în procesul deciziei tale finale.

Scaune Gaming cu recenzii – Modele deja remarcate în sector

Vezi toate modelele cu recenzii »

Stabilire buget și varietatea prețurilor:

Prețurile scaunelor de gaming pot varia considerabil, așadar este important să ai un buget bine definit. Ele pot începe de la 300-500 lei (pentru un model în condiții acceptabile), și pot ajunge să depășească 2000-3000 de lei pentru modelele din gama high-end.

Cu toate acestea, amintește-ți că un scaun de calitate este o investiție în confortul și sănătatea ta pe termen lung. E posibil să găsești un scaun de gaming bun și la un preț mai accesibil, dar fii pregătit să investești într-un scaun care îți va oferi suportul necesar. Cât despre magazinele online cu prețuri reduse, oferte și promoții constante, pe tot parcursul anului, în mod special de Black Friday, eMAG, PC Garage, Flanco, Vexio sau ForIT (și altele, pe care le găsești în bara meniului nostru), sunt doar câteva dintre cele cu porțile deschise online non-stop și oferte de top. Și, achiziționându-l online, ai parte de cele mai bune recenzii, plus posibilitatea de a profita de cele mai atractive promoții actuale. Precum cele de astăzi (promoții valabile în limita stocului disponibil):

Să alegi în cunoștință de cauză… înseamnă alegerea unui Scaun Gaming Perfect

Alegerea modelului perfect implică o analiză atentă a nevoilor și preferințelor tale. Este esențial să investești într-un scaun care îți va oferi confortul și suportul necesar pentru a te bucura de sesiunile de gaming la un nivel absolut. Un scaun de calitate îți va permite să te concentrezi pe joc, fără să te distragă disconfortul sau durerile.

Este important să ții cont de caracteristicile tehnice pe care un scaun le are, deoarece ele sunt cele care-ți asigură acest confort.

Însă, având o gamă așa de amplă și bogată, nici celelalte aspecte nu sunt chiar de neglijat, mai ales atunci când îți dorești un scaun într-o culoare anume, sau, de ce nu? Din colecții unice, adică un scaun de gaming special edition.
Așadar, nu grăbi procesul și alege cu înțelepciune!

Opțiuni multiple de culoare pentru scaunul tău de gaming – Tu ce alegi?

Alte articole ce te-a putea interesa:

Rezumat
Cum să-ți alegi Scaunul de Gaming PERFECT!?
Numele Articolului
Cum să-ți alegi Scaunul de Gaming PERFECT!?
Descriere
Descoperă cum să-ți alegi scaunul de gaming perfect cu ajutorul ghidului nostru complet. De la confort și ergonomie, la materiale și branduri, avem toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere și a te bucura de sesiunile tale de gaming la maximum!
Autor
Setări